www.alverdensflag.dk
Organisations Flag


På denne side vil du kunne finde flag fra organisationer. Det vil være flag, flag der repræsentere minoriteter, flag fra nødhjælps- og andre humanitære organisationer.


Det Olympiske Flag: OL som vi kender det i dag, blev afviklet for føste gang i 1896, er blevet afholdt hver fjerde år, med få undtagelser nemlig 1916, 1940 og 1944. Vinterlegene er blevet afholdt siden 1924 og i 1992 blev blev det besluttet, at vinterlegene skulle afholdes midt i perioden mellem to sommerlege. De fem ringe i flaget repræsentere sammenhold og broderskab mellem landene, blev brugt første gang i 1920.
NØDHJÆLPSORGANISATIONER:
RØDE KORS: En international organisation som yder humanitær hjælp til fx krigsofre, ofre for naturkatastrofer. Røde Kors har afdelinger i 175 lande. Ifølge "Genévekonventionen" skal Røde Kors flaget tjene til identifikation af og værn for syge og sårede, som beskyttelse af personale og materiale som hører til Røde Kors. Røde Kors blev dannet i 1863.
Røde Halvmåne: De muslimske landes navn og symbol for Røde Kors. De har samme formål som Røde Kors og er også beskyttet "Genévekonventionens" regler.
FORENINGER:
Regnbueflaget er blevet et symbol for de homoseksuelle og deres kamp for lige rettigheder i hele verden.
Opdateret d. 16.11.2011